Verzending en bezorging

Op deze pagina vind je meer informatie over verzend- en bezorgtijden en -methoden, plus de bijbehorende kosten.

Bezorgopties

Standaardlevering

 

Standaardlevering is gratis voor alle bestellingen boven de € 100 incl. BTW.*

Afhankelijk van het gewicht en de waarde van je bestelling maakt BV&C een keuze tussen bezorging per post en bezorging per koerier. De gekozen manier van bezorgen vind je in de e-mail ter bevestiging van je bestelling.

Voor bestellingen die per koerier worden bezorgd, moet je mogelijk tekenen. De status van deze bestellingen kun je online opvragen op de account-pagina.

Voor bestellingen die per post worden bezorgd, hoef je niet te tekenen. De status van deze bestellingen kun je niet opvragen.

Voor bestellingen onder de € 100 incl. BTW worden verzendkosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen over het algemeen de standaard prijs van € 5,95

 

We houden je op de hoogte

Kort nadat je je bestelling met je creditcard of betaalpas hebt geplaatst, ontvang je een e-mail ter bevestiging van je bestelling. Daarin worden alle gegevens vermeld, ook de geschatte verzend- en bezorgtijd voor elk besteld artikel.

Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een verzendbevestiging. Daarin staan de gegevens van de koerier, de geselecteerde bezorgtijd en informatie over hoe je de zending kunt volgen. Als je bestelling een cadeau is, is het raadzaam je eigen e-mailadres op te geven, niet dat van de ontvanger.

Controleer of het e-mailadres op je bestelling correct is en of de e-mail niet per ongeluk naar een map met ongewenste e-mail is verplaatst.

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week de status van je bestelling opvragen op de Bestelstatus-website.

Bestellingen wijzigen

Zodra je bestelling verzendklaar is of al is verzonden, is het meestal niet meer mogelijk om het bezorgadres te wijzigen. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met de BV&C-klantenservice.

Als je nog geen verzendbevestiging hebt ontvangen, kun je de gegevens nog online wijzigen op de Bestelstatus-website. Als het daar niet lukt om de bezorggegevens te veranderen, kun je contact opnemen met de BV&C-klantenservice.

Bestellingen volgen

Voor bestellingen die per koerier worden bezorgd, kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week de status van je bestelling online opvragen op de account-website.

Voor bestellingen die per post worden bezorgd, is het niet mogelijk om de status op te vragen.

Op de account-website kun je online de actuele status van je bestelling bekijken, welke artikelen je hebt besteld en wat de verwachte verzend- en bezorgtijden zijn.

Afhankelijk van de gekozen betaalwijze en de status van je bestelling, kun je:

 - Je e-mailadres wijzigen

 - Het bezorg- of factuuradres wijzigen

 - Je bestelling of een artikel daaruit annuleren

 - Een factuur opnieuw printen

 - Een retourzending aanvragen voor een bestelling of een artikel daaruit

Bij iemand anders laten bezorgen

Als je je bestelling bij iemand anders in Nederland laat bezorgen, kan het attent zijn om die persoon te laten weten dat het artikel eraan komt. Geef dan bij het afrekenen het e-mailadres van de ontvanger op in het veld "Aflever instructie" (optioneel)'.

De ontvanger krijgt dan een e-mail met daarin informatie over het product, de bezorging en hoe hij de status kan opvragen, maar de e-mail bevat geen prijzen of betalingsgegevens.

Problemen met bestellingen

Koerier of postbode gemist

Bezorging per koerier: Als je niet thuis bent als de koerier langskomt met je bestelling, laat hij een briefje achter. Je kunt dan direct contact opnemen met de koeriersdienst om een nieuwe bezorgdatum (tijdens werkuren) af te spreken. Je kunt er zelfs voor kiezen een ander adres op te geven.

Als de bezorgdatum die in de e-mail is aangegeven, al is verstreken, neem dan contact op met de BV&C -klantenservice. Wij vragen dan bij de koeriersdienst na wat er aan de hand is en zorgen ervoor dat je bestelling zo snel mogelijk alsnog wordt bezorgd.


Bezorging per post: Als je niet thuis bent als de postbode langskomt of als je bestelling anderszins niet kan worden bezorgd, laat hij een briefje achter. Meestal kun je de bestelling dan ophalen bij het postkantoor. Je kunt ook regelen dat je bestelling opnieuw wordt bezorgd.

Op de Bestelstatus-website kun je de actuele status van je bestelling bekijken. Als je bestelling per post wordt bezorgd en niet binnen vijf dagen na verzending is bezorgd, neem dan contact op met de BV&C -klantenservice.

Beschadigde of defecte artikelen

Als bij ontvangst blijkt dat een besteld artikel beschadigd is, neem dan contact op met de BV&C-klantenservice.

Als artikelen beschadigd zijn bezorgd, nemen wij direct contact op met de vervoerder om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. We doen ons best eventuele ongemakken voor jou tot een minimum te beperken. We houden je op de hoogte van de situatie en, indien mogelijk, zorgen we voor een vervangend product.

Als zich een probleem voordoet met je nieuwe  product of als je meent dat dit niet naar behoren werkt, neem dan onmiddellijk contact op met BV&C klanten service. Als zich een probleem voordoet met niet door BV&C geleverde hard- of software, neem dan contact op met de leverancier van het betrefende artikel of met de BV&C-klantenservice.

Vergeet niet dat je bij producten die bij ontvangst defect blijken te zijn je zo snel mogelijk contact moet opnemen met de BV&C-klantenservice. Doe je dat niet, dan vervalt de bedenkperiode.

Ontbrekende facturen

Binnen 3 tot 5 dagen nadat je bestelling is bezorgd, moet je via e-mail een officiële BV&C factuur ontvangen. Mocht je deze factuur niet ontvangen of een extra exemplaar voor je administratie willen, dan kun je de factuur via de Account-website zelf printen.

Annuleren, retourneren en geld terugvragen

Bestellingen annuleren

Als je bestelling nog niet is verzonden, kun je deze online annuleren op de Contactpagina. Als je bestelling verzendklaar wordt gemaakt of al onderweg is, willen we je vragen te wachten tot de artikelen zijn bezorgd. Daarna kun je een retourzending aanvragen op de Contact pagina of contact opnemen met de BV&C-klantenservice. Mogelijk worden er retourkosten in rekening gebracht.

Bestellingen retourneren en geld terugvragen.

Voor meer informatie neem contact op met de BV&C klantenservice

Op retourzendingen zijn de verkoopvoorwaarden van BV&C van toepassing. Als je van gedachten verandert, kun je je standaard hardware binnen veertien (14) kalenderdagen na levering retourneren. Geretourneerde software wordt door ons eveneens binnen deze periode geaccepteerd, maar alleen in ongeopende verpakking. Maatwerk PC's, Apple MAC met af fabriek gemonteerde extra's, geopende software, of software waarvan een " serialkey" voor is aangemaakt en speciale bestellingen die voor u (evt. af fabriek) op maat gemaakt worden, of die speciaal voor u gemodificeerd worden, kunnen niet retour genomen worden.

  Afkoel periode


Voor alle bestellingen gedaan bij BV&C geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen, tenzij anders vermeld.

Controleer alsjeblieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 
 
Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je het  retourneren.  Je kunt het artikel retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 14 dagen
  • als het artikel compleet is
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.

Sommige artikelen kun je niet retourneren. Het gaat dan om:

  • producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast (maatwerk). Dit zijn met name de door BV&C  BTO (build to order) PC's en workstations. Deze worden middels handwerk speciaal aan uw wensen en behoefte aangepast en vervaardigd. Ook de af fabriek speciaal geconfigureerde Apple producten vallen hieronder.
  • audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

adres

Artikelen die voor retour zending in aanmerking komen, kunt u zenden aan:

BV&C

Anselderlaan 74

6471GN, Eygelshoven.

Retour storting

Terugbetaling of verrekening van het aankoopbedrag zal binnen twee weken na ontvangst van de melding dat u de goederen gaat terugsturen, of dat u aangegeven heeft de goederen te zullen terugsturen, plaatsvinden. Is het meer dan twee weken geleden dat je iets retour hebt gestuurd en is je retour nog steeds niet verwerkt bij je saldo of (in geval van een iDEAL betaling) teruggestort op je bankrekening, dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice.