Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht), ingaande op de dag van ontvangst van het product. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of uitproberen zoals je ook in een winkel zou doen, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • waarop het artikel in je bezit is: 
  • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waaop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  • bij een artikel dat uit verschillenden onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door: 

  • het geven van een retouropdracht via onze site, of via contact met BV&C
  • het terugsturen van het product naar BV&C

Je kunt het artikel alleeen terug sturen als:

  • het artikel compleet is
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we o.a.Op maat gemaakte computers c.q. werkstations,  audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.


Je kunt ook door het invullen van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het modelformulier te gebruiken, want ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.
 
 
Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen. Is door het retour verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf met Ideal betaald, dan storten wij dit direct terug.
Terugbetaling of verrekening van het aankoopbedrag zal binnen twee weken na melding van retourzending of dat je aangegeven hebt, de goederen terug te zullen sturen, plaatsvinden. Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten terug.